Φέτος στη συμπλήρωση των 30 ετών της απώλειας του Αρχιλοχία (ΠΖ) Βλων Δημήτριου, διοργανώθηκε αιμοδοτική εκδήλωση αφιερωμένη στην μνήμη πεσόντων εν υπηρεσία Αλεξιπτωτιστών.
Με τα αποθεματικά των νοσοκομείων μας στο ναδίρ, η προσπάθεια συνεισφοράς έγινε μονόδρομος δράσης..........


Η παροχή Αιγίδας από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, ανέδειξε περίτρανα το κοινωνικό πρόσωπο των Ενόπλων μας δυνάμεων.
Το άμεσο ΝΑΙ της ηγεσίας του ΓΕΕΘΑ, δημιούργησε και καθόρισε ένα πολύτιμο και μοναδικό μέχρι σήμερα αιματολογικό αποθεματικό, σε μόλις 5 ώρες.
Αυτό από μόνο του αποδεικνύει πως οι Ένοπλες μας δυνάμεις δεν διαχειρίζονται μόνο κρίσεις και συνδράμουν σε αντιμετώπιση πολυεπίπεδων αναγκών ......... αλλά και πως η κοινωνική τους συνεισφορά στις ανάγκες της πατρίδας μας, καθορίζουν έργα και αποστολές ζωής.


Η ανταπόκριση από το προεδρείο του Σ.ΠΑ.Κ.Ε. (Συλλόγου Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος) για συνδιοργάνωση αγώνων επίδειξης με τις αντίστοιχες ομάδες του ΑΣΑΕΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων αντρών και γυναικών, είχε αμέριστη συμβολή σ ένα πετυχημένο αποτέλεσμα.


Η υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων με την παροχή των χώρων του Κλειστού γηπέδου του Μετς, μας πρόσφερε την δυνατότητα πραγματοποίησης, μιας σύνθετης και ασφαλούς εκδήλωσης.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας υποστηρικτής και συνδιοργανωτής στην αιματολογική προσφορά, ενημέρωνε κάθε επισκέπτη και αιμοδότη, για την πρόληψη και αντιμετώπιση καρδιολογικών νοσημάτων.


Το Χάρισε ζωή Κέντρο Ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών, ακούραστος πολυετής συνεργάτης στην επαύξηση αποθεματικών της Παγκόσμιας Δεξαμενής Δοτών Μυελού των Οστών, συνέδραμε στην δυνατότητα προσφοράς και αυτής της υπηρεσίας προς τους εθελοντές της εκδήλωσής μας.


Η Ελληνική Ομάδα Έρευνας και διάσωσης, με τους διασώστες της και την άρτια υλικοτεχνική της υποδομή, έγινε πάλι στυλοβάτης ασφάλειας όλης της διοργάνωσης.


Ο Σύλλογος Παιδί Δύναμη Υπομονή, με μακροχρόνιες συνέργειες σε εθελοντικές δράσεις μας, απασχόλησε μοναδικά και ευχάριστα με δημιουργική ζωγραφική και όχι μόνο, κάθε μικρό μας φίλο που επισκέφθηκε με την οικογένειά του την εκδήλωση μας για να διδαχθεί την αιμοδοσία και προσφορά.

Υπόσχεση της Τράπεζας Αίματος Δημήτρης Βλων, η ακούραστη παρουσία της σε κάθε ανιδιοτελή προσπάθεια στήριξης, της επαύξησης αιματολογικών αποθεμάτων των νοσοκομείων της πατρίδας μας.


Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τιμηθεί τόσο η μνήμη ανθρώπων, από το να μπορούν να βοηθηθούν και να σωθούν πάσχοντες συνάνθρωποι στ’ όνομα τους!!!